A játékbérlés története

Amikor Anyukák leszünk. Ráadásul viszonylag gyorsan, kétszeres anyukák. Na, az az igazi kihívás.

Végigéljük kétszer a hasfájós, fogjövős, vagy éppen csak az unatkozós-kínlódós korszakokat, amikor hol ez, hol az tud segíteni. Hol a rezgős, dalolós babahinta ad pár perc nyugalmat, hol a játszó asztal köti le a figyelmet egy esős délutánon, vagy éppen a formabedobó készlet. Ilyen játszószőnyeg, olyan pihenőszék, na meg a méregdrága babaágy-forgó, ami ugyan nagyon hasznos találmány, de csupán 2 hónapig.

Veszünk és kipróbálunk, mi anyukák sokmindent a gyerekjátékok közül, ha úgy gondoljuk, hogy felkeltheti gyermekünk érdeklődését, vagy koruknak megfelelően fejlesztheti őket, vagy csak egyszerűen segít nekünk egy kicsit felszabadulni.

Célunk az adott életkornak megfelelő, lehetőleg minél változatosabb játék, hiszen a kisgyermekeknél a baba játékok – a játszás – nagyon nagy szerepet kapnak készségeik fejlesztésében, szociális fejlődésükben és képzeletük /kreativitásuk fejlődése terén.

Gondos szülőkként, a lehető legtöbbet szeretnénk adni gyermekeinknek, így általában sok-sok olyan játékunk lesz, amire rá sem néz végül egyik gyermekünk sem.

Ismerős szituáció? Hát ez pont így történt a mi családunkban is.

És akkor jöttek a gondolatok…

Bárcsak ki lehetne próbálni a baba játékokat, mielőtt súlyos összegeket költünk rájuk!

Bárcsak lehetne 1-2 hónapra bérelni bizonyos gyerekjátékokat, amiket gyermekünk úgysem fog tovább használni életkori sajátosságaiból adódóan!

Bárcsak többféle játékot kipróbálhatna és használhatna a gyermekem!

Bárcsak ne kellene azon törni a fejünket, hogy a megunt gyerekjátékokat hova tesszük, hol adjuk el!

Ilyen gondolatok ihlették a gyerekjátékok bérbeadásával foglalkozó JóAJáték Kft. megalakulását, a www.jatekberles.hu-t.

Egészen 2019-ig töretlenül működtünk, folyamatosan új játékok után kutattunk, beszéltünk anyukákkal a tapasztalataikról, rendezvényekre jártunk, és a sok pozitív visszajelzés alapján igyekeztünk folyamatosan fejlődni.

2021 év végén újabb mérföldkőhöz értünk

Úgy döntöttünk, hogy teljesen megújítjuk a játékbérlés honlapját. A megújításban segítségünkre volt a Fiatal Családok Klubjának Egyesülete (Ficsak). A Ficsak támogatásával karöltve nagy örömünkre szolgál megosztani veletek a jó hírt, hogy egy teljesen új honlappal, rengeteg új játékkal, és TSMT tornához való fejlesztő eszközökkel várjuk régi és új bérlőinket.

Reméljük, hogy sok örömet sikerül szereznünk kicsiknek és nagyobbaknak, gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Továbbra is szeretnénk folyamatosan az igényeiteket, tapasztalataitokat figyelembe véve működni és fejlődni, ezért kérünk titeket, ha bármilyen észrevételeleitek, ötleteitek vannak, akkor feltétlen osszátok meg velünk!

Kriszta, a játékbérlés egyik alapítója, valamint a Ficsak munkatársai


JóaJáték Kft. és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete
2022. január