Általános szerződési feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: „ÁSZF”) tartalmazza azokat a feltételeket, amelyek a Jóajáték Kft. (a továbbiakban: „Szolgáltató”) mint szolgáltató által üzemeltetett www.jatekberles.hu weboldal (a továbbiakban: „Honlap”) a továbbiakban „Ügyfél” általi használatára vonatkoznak.

A jatekberles.hu webáruház böngészésével és használatával kijelented, hogy elolvastad és elfogadtad a JóAJáték Kft. szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetértesz! Egyet nem értés esetén a rendszert nem használhatod!

Szolgáltató adatai:

 • Cégnév: JóAJáték Kft.
 • Székhely: 1087 Budapest, Asztalos Sándor u. 5.
 • Adószám: 23489316-1-42
 • Cégjegyzékszám: 01-09-967979
 • Bankszámlaszám: OTP: 11705998-21296673
 • Nyilvántartást vezető bíróság: Fővárosi cégbíróság
 • Képviselő: Mayer Krisztina
 • Szerződés nyelve: magyar, melyet a Szolgáltató nem iktat
 • Elérhetőség: jatek@jatekberles.hu
 • Telefon: 06-20-771-9147

A Szolgáltató részére tárhelyet biztosító adatai:

 • név: Dotroll kft.
 • székhely: 1148 Budapest, fogarasi út 3-5.
 • cégjegyzékszám: 01-09-882068
 • elérhetőség: Email: support@dotroll.com, Tel.: +36-1-432-3232

Nyilatkozatok:
A szerződéshez nem áll rendelkezésre magatartási kódex. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat a Szolgáltató nem iktatja.

A Szolgáltató megteszi az általánosan alkalmazott és általánosan elérhető műszaki védelmi intézkedéseket. A Szolgáltató által igénybe vett hardverek és szoftverek biztonságosan képesek együttműködni az elektronikus kereskedelmi ügyletek kapcsán létrejövő digitális adattartalmakkal.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webáruház baba- és gyermekjátékokat ad bérbe és forgalmaz. A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk esetenként a valóságtól, színben, mintában eltérhetnek. A termékváltoztatás jogát fenntartjuk, esetleges importőr miatt történt játékkivonásért felelősséget nem vállalunk.

A megjelenített termékek a webáruház felületén rendelhetőek meg. A termékek személyesen a cég telephelyén előre egyeztetett időpontban. Személyes átvételkor a bérlési díjon felül nem számítunk fel plusz költséget.

Árak:

Árainkat ÁFA nem terheli, mert cégünk Áfamentes.

A bérlés díjai

Az érvényes díjakról a weboldalon a kiválasztott játéknál tájékozódhatsz. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Kedvezmények, kuponok esetén több kedvezmény egyszerre, ha ezt külön nem jelezzük, akkor együtt nem vehető igénybe. Tehát a kedvezmények NEM összevonhatóak!

A bérleti díj fizetése minden esetben előre történik, a játékok átvételét megelőzően banki átutalással vagy bankkártyával az OTP Simple Pay rendszerén keresztül.

Fizetési módok

Banki átutalás: banki utalás esetén, az alábbi számlaszámra várjuk az utalást:

JóAJáték Kft. Bankszámlaszám: OTP: 11705998-21296673

Banki utalás esetén, kérjük, hogy a közlemény rovatba írd be a megrendelésed számát.

Kérjük, utalásnál úgy kalkulálj, hogy az összeg megérkezzen hozzánk mikorra megbeszéltük az átvételt. Mi nem számítunk fel plusz költséget, de azt tudd, hogy a bankok utalási díjat kérnek, ez banktól függő kb .50-300 Ft.

Bankkártyás fizetési tájékoztató:

Bankkártyás fizetéssel a SimplePay (OTP Mobil Kft.) rendszerén keresztül fizethetsz webáruházunkban.

Bankkártyás fizetési mód esetén az OTP Mobil Kft. által biztosított egyszerű és biztonságos SimplePay* online fizetési rendszerén keresztül történik a fizetés. A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatások keretében kínált fizetési eljárással. A szolgáltatás alatt A SimplePay tranzakciókat folyamatosan figyeli és nem várt események megelőzésében nyújt segítséget. Minden tranzakció biztonságos és kódolt csatornán kerül lebonyolításra. A Játékbérlés.hu webáruháza bankkártya információkat nem tárol. A vásárlás a fizetési szolgáltató weboldalán történik, a fizetés végezetével a rendszer automatikusan visszairányítja webáruházunkba. A Simple Pay fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel tőle független és védett olddal. A SimplePay Szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban a vevőt az OTP Mobil Kft.-vel szemben külön díj nem terheli. A kárytabirtokosok számára az internetes fizetés díjmentes!

Elfogadott kártyatípusok: Visa, MasterCard, Visa Electron*, Maestro*.

* Ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. Amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte, abban az esetben a rendszer képes elfogadni.

A fizetés lépései a következők:

A vásárló a webáruházban kiválasztja a vásárolni kívánt terméket és kosárba teszi, majd a rendelési folyamaton véglegesíti a megrendelését.

A megrendelés elküldését megelőzően a Vásárlónak ezen a felületen a jelölőnégyzet kipipálásával el kell fogadnia a jelen ÁSZF-ben és az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat, majd pedig a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva küldheti el a megrendelését.

A rendelés feladása tehát a „Megrendelés elküldése” gombra kattintással történik, ami a Vásárló részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

A webáruház online felületén elhelyezett „Vásárlás befejezése” gombra kattintva a vásárló a SimplePay rendszerhez kapcsolódik és az OTP Mobil Kft. által üzemeltetett biztonságos online fizetési felületre kerül, ahol a vásárló megadja a bankkártya adatait. A SimplePay rendszer a vevő kártyája adatait nem tárolja és azokhoz az OTP Mobil Kft. később sem fér hozzá. A „Vásárlás befejezése” gombra történő kattintással a vásárló elfogadja a SimplePay ÁSZF-et és az OTP Mobil Kft. adatkezelési szabályzatát.

Az OTP Mobil Kft. a vevő által megadott kártya adatokkal banki engedélyeztetésre (ún. authorizációra) továbbítja a tranzakciót. Amennyiben az engedélyezés sikeres, a vevő kártyáját a vevő bankja zárolja/megterheli a megrendelés ellenértékének összegével.

Az OTP Mobil Kft. e-mailben visszaigazolja a sikeres vásárlást a vevőnek, így a Játékbérlés webáruház felé fennálló fizetési kötelezettségét teljesítette, és ez alapján teljesíti a megrendelését.

Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható.

*A SimplePay által biztosított fizetési szolgáltatást bárki jogosult igénybe venni. Az igénybevétel során magára nézve kötelezőnek ismeri el az OTP Mobil Kft. SimplePay szolgálatás Általános Szerződési feltételekben (ÁSZF) foglaltakat és a banki tranzakció teljesítéséhez szükséges adatokat megadja.

Az OTP SimplePay fizetési megoldásról bővebben a SimplePay fizetési tájékoztatójában olvashat.

Biztonsági jó tanácsok

Növeli a biztonságot, ha SMS-szolgáltatást igényel bankjától, melynek eredményeképpen a számlán történt változásokról azonnal értesítést kap.
Kérjük, készpénzfelvételnél, illetve vásárlásnál használt négyjegyű PIN kódját soha ne adja meg internetes fizetés esetén, illetve ügyeljen arra, hogy a kártyaszámát és a kártya lejárati dátumát ne adja ki illetékteleneknek!
A vásárlást, fizetést követően mindig jelentkezzen ki a web oldalról! Különösen fontos ez olyan számítógép esetén, amit más is használ. Az adatai védelme érdekében javasoljuk, hogy saját gépről vásároljon, kerülje a nyilvános internetes kávézókat, hotspotokat!
Kérjük, e-mailben történő adategyeztetéskor fokozottan figyeljen, ugyanis Nyugat Európában és az Egyesült Államokban egyre gyakoribb, hogy illetéktelenek e-mailben próbálnak adatot kicsalni.
Amennyiben adatai frissítését kérik Öntől – akár olyan kereskedők is, ahol korábban már vásárolt – legyen elővigyázatos, hiszen akár a kereskedő nevében is eljárhatnak illetéktelenek. Ilyen esetekben kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel az addig megszokott módon, hogy ellenőrizze a feladót.
További gyanúra adhat az is okot, ha túl kedvező ajánlattal, nyereményjátékkal vagy soha meg nem rendelt termék lemondásával kapcsolatban kap levelet.
A kártyatársaságok sem e-mailben, sem telefonon nem keresik meg közvetlenül a kártyabirtokosokat! Amennyiben kártyatársaságok nevében olyan e-mailt vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy bankkártyájának adatait illetéktelenek szerezték meg kérjük, ne adja meg az adatait, illetve haladéktalanul értesítse kártyakibocsátóját.

Bérleti idő:

Az alap bérleti idő: 1 hónap. A dátumot pontosan rögzítjük a szerződésben. Ha tovább szeretnéd kölcsönözni, a lejárat napja előtt 3 munkanappal kérlek ÍRÁSBAN jelezd felénk. Ebben az esetben kérünk a lejárat napjáig érkezzen be hozzánk az újabb 1 hónapi bérleti díj, amiről mi emailben számlát küldünk.

Megrendelés átvétele:

Jelenleg kizárólag személyes átvételre van lehetőség.

Személyes átvétel\átadás: Ingyenes.

Hétköznap napközben telephelyünkön van lehetőség személyes átvételre, illetve a játékok visszaadására CSAK előre egyeztetett időpontban!

Játékainkat jelenleg kizárólag személyes átvétellel rendelheted meg webáruházunkból. Az átvétel pontos idejéről kollégánk fog egyeztetni veled emailben vagy telefonon. A személyes átvételre hétköznap napközben van lehetőséged. Az átvétel ideje függ a rendelt terméktől és az átvételi helyszíntől is, a megrendeléstől számítva általában 1-4 napon belül tudjuk átadni a termékeket neked.

Budapesti átvételi helyszínek:

 • 1087 Budapest, Asztalos S1087 Budapest, Asztalos Sándor út 5. (Játékbérlés raktár, kizárólag előre egyeztetett időpontban H-CS: 9-15 óra között)
 • 1118 Budapest, Előpatak utca 60. (Ficsak Családi Központ) H-CS: 08-16 óráig, P: 08-13 óráig

Pest megyei átvételi helyszín:

 • Érd-Parkváros Törökbálinti út közelében (előre egyeztetett helyszínen és időponton)

Átadás-átvétel, számla

A számlát emailben, távszámla szolgáltatással küldjük a játékok átvétele után. A kölcsönzési időt és a kikölcsönzött játékok listáját a játékok átadásakor az átvételi elismervényben/bérleti szerződésben rögzítjük az elérhetőségeiddel és személyes adataiddal együtt. A kikölcsönzött játékokat hiánytalan állapotban adjuk oda Neked, és Tőled is így várjuk vissza. Kérünk, visszaadáskor ugyanabba a dobozba tedd vissza a termékeket. Visszavételkor is kérünk, írd alá az átvételi papírunkat, hogy elkerüljünk minden későbbi félreértést.

A bérlésre és bérleti szerződésre vonatkozó szabályok:

A bérleti szerződéshez szükséges adatokat előzetesen bekérjük tőled írásban. A szerződést a bérlés előtt, írásban jóvá kell hagynod. A szerződés tárgya szerinti Eszköz minden esetben a Szolgáltató tulajdona, az Ügyfél tulajdonjogot a bérelt Eszközön a bérlet végén nem szerez.

Az Ügyfél a bérleti szerződés megkötésekor önkéntesen hozzájárul a bérleti szerződés megkötéséhez szükséges alábbi személyes adatok adatkezelési tájékoztató szerinti kezeléséhez: név, lakcím, e-mail cím, telefonszám, személyazonosító igazolvány száma. Bérbeadó nevezett személyes adatokat harmadik személynek nem adja ki, kivéve azt az esetet, amikor a szerződés érvényesítése érdekében az feltétlenül szükséges. Fentiekben nevezett adatok megváltozása esetén az Ügyfél 8 napon belül írásban köteles értesíteni a Szolgáltatót.

Az Ügyfél jogai és kötelezettségei

Az Ügyfél köteles részletesen megismerkedni a játékok, eszközök használatával, azt a használati utasításban leírtak szerint rendeltetésszerűen, a bérleti szerződésben meghatározott helyen használni. Köteles a játékot használaton kívül zárt vagy őrzött helyen tárolni. Az eszköz(öke)t harmadik személynek használatra át nem adhatja. Eltérő megállapodás hiányában az ország területéről ki nem viheti. A Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges az Eszköz helyének minden változásához.

Az Ügyfél köteles a bérelt eszközt a rendelkezésre álló eszközökkel megvédeni a lopással szemben, használaton kívül minden esetben illetéktelen személyek elől elzártan tartani; tilos azt közterületen felügyelet nélkül hagyni.

Ha az Ügyfél a bérleti idő lejártakor a bérleti tárgyat a bérbeadó írásbeli felszólítása ellenére sem szolgáltatja vissza, a Bérbeadó jogosult azt a Bérlőtől elszállítani. A kiszállással és szállítással kapcsolatban felmerült költségek a Bérlőt terhelik.

Kérjük, ügyelj a játékok épségére, és az alkatrészek hiánytalan megőrzésére!

Ha a játék megsérül, illetve nem hiánytalanul kapjuk vissza akkor a javítás, pótlás költségét ki kell fizetned. Ha a játék elveszett, vagy olyan mértékben megsérült, hogy nem javítható akkor a játék vételárát kell kifizetni. A játék árát a használtsági fok és az állapot függvényében határozzuk meg, kb. az újkori vételár 50-80%-a között.

Ha a játék visszaadásához nem tudunk a bérlés utolsó napjára időpontot egyeztetni, vagy a találkozó a bérlő hibájából hiúsul meg, minden további napért a napi ár kétszeresét számoljuk fel.

Minden esetben a nem fizetés JOGI következményeket von maga után.

A Szolgáltató jogai és kötelezettségei

A Szolgáltató egyoldalúan nem módosíthatja a bérleti szerződést. A bérlési idő megkezdése előtt a Szolgáltató a játékot gondosan átvizsgálja, és használatra kész állapotban adja át. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a játékok nem rendeltetés- szerű használatából, és az eszközök (pl. hinta) nem megfelelő rögzítése miatt bekövetkezett balesetekért.

A játékok megvásárlása:

A kínálatunkban szereplő játékok egy részét lehetőséged van megvásárolni. Amennyiben információt szeretnél kérni a vásárlásról, keress minket elérhetőségeinken!

A játék árát a használtsági fok és az állapot függvényében határozzuk meg.

A bérleti díjat az új játék vételárába 100% ban beszámítjuk az első hónap végéig. Ha az 1 havi bérlés lejártakor szeretnéd megvásárolni, az addigi bérleti díjat teljes egészében levonjuk, mert az első hónapot „kipróbálási” időszaknak tekintjük.

Ha a második hónap végén szeretnéd a játékot megvásárolni az addigi bérleti díjat 80%-ban számítjuk be a vételárba. A harmadik hónap végén pedig 50%-ban. 3 hónap utáni vásárlásnál a bérleti díjat nem tudjuk beszámítani.

Ezen bérleti díj beszámítás új játék vásárlása esetén érvényes.

Használt játék vásárlása esetén (tehát, ha a nálad levő játékot szeretnéd megvásárolni, amit már előtte más is használt) az ár a használtsági fok függvénye, tehát jóval kedvezőbb, így itt a bérleti díjat maximum 2 hónapig tudjuk beszámítani, első hónapban 100%-on, második hónapban 80%-on. A 2.hónap utáni vásárlásnál itt sem vesszük figyelembe a bérleti díjat.

A vásárlással kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi utánanézünk, hogy lehetséges-e a vásárlás az adott termék esetén és ennek mik a feltételei.

Játékok fertőtlenítése

Minden játékot fertőtlenítünk, kifejezetten gyermek-játékok fertőtlenítésére kifejlesztett szerrel.

Regisztráció

Rendelés kizárólag felhasználói regisztrációval lehetséges. A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretnél tőlünk rendelni, adataidat nem szükséges újonnan megadni. A regisztráció nem vesz igénybe 2 percnél több időt.

Kérünk, ügyelj az adatok pontos megadására, hogy a kiszállítás zökkenőmentesen történhessen.

A rendelés menete:

1. A termék adatlapján kattints rá a „Kosárba” gombra, így a termék bekerül a kosárba.

2. A vásárlás további folytatásához kattints a „Tovább vásárolok” linkre, mellyel visszakerülsz a kategória oldalára.

3. Járj el az 1-es pontban leírtak szerint minden megvásárolni kívánt termék esetében.

4. Amikor minden óhajtott terméket elhelyeztél a kosárban kattints a „Kosár” ikonra, hogy megtekinthesd annak tartalmát vagy egyből termék belehelyezésekor is oda jutsz. A kosárban a termékeket törölheted, mennyiségüket módosíthatod a sorban megadott beviteli mezőbe való mennyiség megadásával, majd a „Frissítés” gomb megnyomásával.

5. A kosárban található „Pénztár” gombra kattintva haladhatsz tovább a megrendelés folyamatában. Amennyiben már regisztrált és belépett felhasználónk vagy egyből a pénztárba az adatok ellenőrzéséhez kerülsz, ellenkező esetben a „Belépés” vagy „Regisztráció” gombra kell kattintanod.

6. Ezután választhatod ki a fizetési módot, majd feladhatod a rendelést.

7. A rendelésről a rendszer egy automatikus e-mailben tájékoztat.

A megrendelés akkor válik élővé ha azt az ügyfélszolgálat telefonon/e-mailben visszaigazolja. Ez hétköznap 24 órán belül kell, hogy megtörténjen. Amennyiben hétvégén történik a megrendelés a következő munkanap várható a rendelés visszaigazolása.

Elállás joga

Játék bérlés esetén:

A JóAJáték Kft. esetében játékok bérbeadásánál, mivel a Szolgáltató olyan szolgáltatást nyújt, ahol a teljesítést az elállási határidő lejárta előtt megkezdte NEM lehet az elállás jogával élni.

Játék megvásárlása esetén:

Játék vásárlásnál a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül a vevőnek joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben a Szolgáltató köteles a rendelés teljes vételárát visszatéríteni a vásárlónak, legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő 14 napon belül.

A termék visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli.

Ha megrendelő elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni a jatek@jatekberles.hu email címre.

Az elállási nyilatkozat innen tölthető le.

Elállás esetén a megrendelő/vásárló köteles a Szolgáltató számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül a Szolgáltató részére visszaküldeni, vagy személyesen átadni a 1087 Bp. Asztalos Sándor u. 5. címen található telephelyére.

Ha a megrendelő/vásárló eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a termék vételárát.

Jelen dokumentumban nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban lásd:

 • A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletet.
 • 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
 • 2001. évi CVIII. törvény – Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről,

Panaszkezelés

Szolgáltatásunkkal törekszünk vásárlóink igényeit maximálisan teljesíteni. Amennyiben észrevételed, panaszod van, kérjük lehetőleg írásban jelezd felénk ügyfélszolgálatunkon:

Email.: jatek@jatekberles.hu

Vitarendezés

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot érintő beadványokkal kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatalok, mint elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság, rendelkeznek hatáskörrel:

https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/fogyasztovedelmi_hatosag

A fogyasztó fogyasztói jogvita esetén jogosult békéltető testülethez fordulni. Az eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes.

Békéltető testület eljárása

A Szolgáltató tájékoztatja a megrendelőt/vásárlót, hogy esetleges panasz, vita, sérelem esetén joga van békéltető testülethez fordulni.

Megnevezés, elérhetőség:

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

Iratleadási időpontok:

hétfő: 8:30 – 16:30, kedd: 8:30 – 16:30, szerda: 8:30 – 16:30, csütörtök: 8:30 – 18:00, péntek: 8:30 – 13:30

Tanácsadási időpontok:

hétfő: 12:30 – 16:30, szerda: 12:30 – 16:30.

Panasza esetén lehetősége van vásárlónak a lakhelye szerinti békéltető testülethez fordulni, melyek elérhetőségét itt találja:

Baranya Megyei Békéltető Testület
Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.
Telefonszáma: (72) 507-154; (20) 283-3422
Fax száma: (72) 507-152
Elnök: Dr. Bércesi Ferenc
Honlap cím: www.baranyabekeltetes.hu
E-mail cím: info@baranyabekeltetes.hu; kerelem@baranyabekeltetes.hu

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Levelezési cím: 6001 Kecskemét Pf. 228.
Telefonszáma: (76) 501-525; (76) 501-532; (70) 702-8403
Fax száma: (76) 501-538
Elnök: Dr. Horváth Zsuzsanna
Honlap cím: www.bacsbekeltetes.hu
E-mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

Békés Megyei Békéltető Testület
Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszáma: (66) 324-976
Fax száma: (66) 324-976
Elnök: Dr. Bagdi László
Honlap cím: www.bmkik.hu
E-mail cím: bekeltetes@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091 (új ügyek); 501871 (folyamatban lévő ügyek)
Elnök: Dr. Tulipán Péter
Honlap cím: www.bekeltetes.borsodmegye.hu
E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Elnök: Dr. Inzelt Éva Veronika
Honlap cím: www.bekeltet.hu
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Csongrád-Csanád Megyei Békéltető Testület
Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
Fax száma: (62) 426-149
Elnök: Dr. Horváth Károly
Honlap cím: www.bekeltetes-csongrad.hu
E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület
Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.
Telefonszáma: (22) 510-310
Fax száma: (22) 510-312
Elnök: Dr. Vári Kovács József
Honlap cím: www.bekeltetesfejer.hu
E-mail cím: bekeltetes@fmkik.hu; fmkik@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-217
Elnök: Dr. Bagoly Beáta
Honlap cím: https://gymsmkik.hu/bekelteto
E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Székhelye: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.
Telefonszáma: (52) 500-710; (52) 500-745
Fax száma: (52) 500-720
Elnök: Dr. Hajnal Zsolt
Honlap cím: https://www.hbmbekeltetes.hu
E-mail cím: bekelteto@hbkik.hu

Heves Megyei Békéltető Testület
Levelezési cím: 3300 Eger, Pf. 440.
Ügyfélfogadás: 3300 Eger, Hadnagy u. 6. földszint
Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék
Fax száma: (36) 323-615
Elnök: Dr. Gondos István
Honlap cím: www.hkik.hu/hu/content/bekelteto-testulet
E-mail cím: bekeltetes@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet
Telefonszáma: (20) 373-2570 Fax száma: (56) 370-005
Elnök: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit
Honlap cím: http://www.iparkamaraszolnok.hu/ugyintezes/bekelteto-testulet
E-mail cím: bekeltetotestulet@iparkamaraszolnok.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszáma: (34) 513-010
Fax száma: (34) 316-259
Elnök: Dr. Bures Gabriella
Honlap cím: www.kemkik.hu/hu/bekeltet-otilde-testulet
E-mail cím: bekeltetes@kemkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány u. 9/a
Telefonszám: (32) 520-860
Fax száma: (32) 520-862
Elnök: Dr. Pongó Erik
Honlap cím: www.nkik.hu
E-mail cím: nkik@nkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület
Székhelye: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
Telefonszáma: (1)-269-0703
Fax száma: (1)- 269-0703
Elnök: Dr. Koncz Pál
Honlap cím: www.pestmegyeibekelteto.hu; www.panaszrendezes.hu
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszáma: (82) 501-000
Fax száma: (82) 501-046
Elnök: Dr. Csapláros Imre
Honlap cím: www.skik.hu/hu/bekelteto-testulet
E-mail cím: skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszáma: (42) 420-180
Fax száma: (42) 420-180
Elnök: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin
Honlap cím: www.bekeltetes-szabolcs.hu
E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület
Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.
Telefonszáma: (74) 411-661; (30) 664-2130
Fax száma: (74) 411-456
Elnök: Mónus Gréta
Honlap cím: https://www.tmkik.hu/hu/bekelteto-testulet_2
E-mail cím: bekeltett@tmkik.hu; kamara@tmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület
Ügyfélfogadás: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 23.
Telefonszáma: (94) 312-356; (94) 506-645; (30) 956-6708
Fax száma: (94) 316-936
Elnök: Dr. Kövesdi Zoltán
Honlap cím: www.vasibekelteto.hu
E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Címe: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.
Telefonszáma: (88) 814-121; (88) 814-111
Fax száma: (88) 412-150
Elnök: Dr. Herjavecz Klára
Honlap cím: www.bekeltetesveszprem.hu
E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

Zala Megyei Békéltető Testület
Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Telefonszáma: (92) 550-513
Fax száma: (92) 550-525
Elnök: Dr. Molnár Sándor
Honlap cím: www.bekelteteszala.hu
E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu


A területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarák által működtetett békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti,
– a termék minőségével,
– a termék biztonságosságával,
– a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával,
– a szolgáltatás minőségével,
– a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével
kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

 • Az eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes. A fogyasztó belföldi lakóhelye és tartózkodási helye hiányában a békéltető testület illetékességét a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás vagy az annak képviseletére feljogosított szerv székhelye alapítja meg. A fogyasztó jogszerűen kérheti, hogy általa megjelölt más békéltető testület legyen illetékes.
 • A békéltető testület eljárásának fogyasztó kérelmére történő megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését.
 • A fogyasztó a kérelmet a békéltető testület elnökéhez címezve, írásban kell, hogy benyújtsa.
 • A kérelemnek tartalmaznia kell
  a) a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
  b) a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,
  c) ha a fogyasztó az általánostól eltérő illetékességet kíván alkalmazni, akkor az annak megfelelő illetékességű a békéltető testület megjelölését,
  d) a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
  e) a fogyasztó nyilatkozatát, hogy a vállalkozással megkísérelte a vitás ügy rendezését,
  f) a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor,
  g) a testület döntésére irányuló indítvány,
  h) a fogyasztó aláírását.
 • A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előzetes szükséges egyeztetés megkísérléséről.
 • Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.
 • A békéltető testület elnöke az eljárást megszünteti, ha megállapítható, hogy a felek között ugyanabból a ténybeli alapból származó ugyanazon jog iránt korábban más békéltető testület előtt eljárást indítottak, közvetítői eljárást indítottak, per van folyamatban vagy annak tárgyában már jogerős ítéletet hoztak.
 • Az elnök a meghallgatás kitűzött időpontjáról, illetve arról, hogy kezdeményezi a meghallgatás mellőzését, a feleket előzetesen értesíti.
 • Az elnök a körülmények mérlegelése alapján kezdeményezheti az eljárás írásbeli lefolytatását, a meghallgatás mellőzéséhez azonban mindkét fél hozzájárulását be kell szereznie. A hozzájárulást megadottnak kell tekinteni, ha a fél – az elnök erre irányuló felhívásának kézbesítésétől számított – tizenöt napon belül nem nyilatkozik.
 • Az eljárás során a tanács elnöke egyezséget kísérel meg létrehozni a felek között. Ha az egyezség megfelel a jogszabályoknak, a tanács azt határozattal jóváhagyja, ellenkező esetben, illetve egyezség hiányában az eljárást folytatja.
 • Az eljárás nem nyilvános, kivéve, ha az eljárás nyilvánosságához mindkét fél hozzájárul.
 • Ha a meghallgatáson bármelyik fél szabályszerű értesítés ellenére nem jelenik meg, vagy nem terjeszti elő bizonyítékait, a tanács lefolytatja az eljárást, és a rendelkezésre álló adatok alapján dönt.
 • A tanács az eljárást megszünteti, ha
  a) a fogyasztó a kérelmét visszavonja,
  b) a felek az eljárás megszüntetésében megállapodnak,
  c) az eljárás folytatása lehetetlen,
  d) az eljárás folytatására a tanács megítélése szerint bármely okból – ideértve azt az esetet is, ha a kérelem megalapozatlansága meghallgatás tartása nélkül megállapítható – nincs szükség.
 • Egyezség hiányában a tanács az ügy érdemében

  a) kötelezést tartalmazó határozatot hoz, ha a kérelem megalapozott, és a vállalkozás – a békéltető testületnél vagy a kamaránál nyilvántartott, illetve kereskedelmi kommunikációjában közölt – általános alávetési nyilatkozatában, az eljárás kezdetekor vagy legkésőbb a döntés meghozataláig nyilatkozatában a békéltető testület döntését magára nézve kötelezőként elismerte, vagy
  b) ajánlást tesz, ha a kérelem megalapozott, azonban a vállalkozás az eljárás kezdetekor úgy nyilatkozott, hogy a tanács döntését kötelezésként nem ismeri el, illetve ha a tanács döntésének elismeréséről egyáltalán nem nyilatkozott.
 • A tanács a fogyasztó kérelmének elutasításáról dönt, ha a meghallgatást követően a kérelmet megalapozatlannak találja.
 • Az eljárás költségét az a fél viseli, akinek terhére a tanács az ügyet eldöntötte.
 • A tanács határozata, illetve ajánlása nem érinti a fogyasztónak azt a jogát, hogy igényét bírósági eljárás keretében érvényesítse.
 • A tanács kötelezést tartalmazó határozata, illetve ajánlása ellen fellebbezésnek nincs helye, annak hatályon kívül helyezése azonban kérhető a bíróságtól.

Egyéb szabályok

A Szolgáltató nem felel a Szolgáltatás alábbi okokból bekövetkező hibájáért:

 1. a Szolgáltatás igénybevételéhez az Ügyfél által felhasznált eszközök működési hibája, alkalmatlansága miatt;
 2. a Szolgáltatás helytelen vagy nem rendeltetésszerű használata miatt;
 3. a jogszabályi előírások Ügyfél általi megszegése miatt (ideértve a Szolgáltatást törvénybe ütköző módon vagy célokra való felhasználását, vagy bármilyen jogellenes magatartás tanúsítását);
 4. a Szolgáltatás megszakadása vagy hibája más szolgáltató által nyújtott helyi hozzáférés vagy kapcsolódás megszakadásából ered.

Az Ügyfél köteles jóhiszeműen eljárni, saját adatait a valóságnak megfelelően feltüntetni, a Honlapot annak célja szerint használni. A Honlap és a Szolgáltatás helytelen használatáért minden felelősség az Ügyfelet terheli.

A Honlapon feltüntetett összes adat, szöveg, kép és tartalom a Szolgáltató szellemi tulajdona, azt felhasználni az Ügyfél semmilyen formában nem jogosult.


Nyereményjátékban való részvétel

Alkalomszerű, nem vásárláshoz kötött nyereményjátékainkban való részvétel teljesen önkéntes. A nyeremény átvétele érdekében a nyertest megpróbáljuk minden fórumon elérni (facebook, emailcím és telefonszám- ha ezek megvannak). A nyeremény a sorsolást követő 1 hónapig vehető át!

A szerződésben nem szabályozott kérdések:

A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv (PTK) rendelkezései és a bérbeadásra vonatkozó jogszabályok az irányadók. A szerződés be nem tartása JOGI következményeket von maga után. Felek jogvitájuk esetére a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

Az ÁSZF-re irányadó jog

A Honlap használatakor és a megrendelés leadásakor az Ügyfél kifejezetten elfogadja a jelen ÁSZF-et, és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Az ÁSZF nyomtatható változatban ezen a linken érhető el. (visszamenőlegesen is)

Az adatkezelési tájékozatónk ezen a linken érhető el. (visszamenőlegesen is)

A Szolgáltató bármikor jogosult a jelen ÁSZF-et módosítani, amely módosítás a Honlapon történő közzététellel válik hatályossá.

A jelen ÁSZF-re és a Felek között létrejött jogviszonyra a magyar jog szabályai az irányadók. Ha valamely rendelkezés jogszabályba ütközik, érvénytelen vagy végrehajthatatlan, az nem érinti a többi rendelkezés jogszerűségét, érvényességét és végrehajthatóságát.

Budapest, 2022. január 1.