Gyermekjátékok tisztítása: Hasznos tippek a szülőknek

Játékbérlés, gyerekjáték bérbe, gyerekjáték tisztítás
Gyermekeink igazi kis felfedezők. Minden új dolgot alaposan megvizsgálnak, és szívesen tanulnak… eleinte mindent kézzel és szájjal. Ezért a baktériumok egész évben kihívást jelenthetnek a szülők számára. Gyermekeink játékai ilyen szempontból igazi veszélyforrások, hiszen ezek a kis tárgyak idővel a kosz és baktériumok otthonaivá válhatnak, ha nem fordítunk rájuk megfelelő figyelmet. Ezért fontos, hogy a gyermekjátékok tisztítása rendszeres rutinná váljon.
Játékbérlés, gyerekjáték bérbe, gyerekjáték tisztítás

Mivel tisztítsuk a játékokat?

Már léteznek olyan termékek, melyek kifejezetten gyermekjátékok tisztítása és fertőtlenítése céljából lettek kifejlesztve, és nem tartalmaznak káros anyagokat. Azonban mindig érdemes a fertőtlenítő fújást követően vizes áttörlést alkalmazni, attól függően, hogy milyen anyagból készült a játék. Ha a természetes megoldásokat kedveljük, akkor az ecet is hatékony lehet, mivel megbízhatóan fertőtlenít.

Különböző típusú gyermekjátékjátékok tisztítása

  • Műanyag, fém és gumi játékok:

Ha a játék mosogatógépben mosható, érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. ezeket a játékokat le is fújhatjuk játékfertőtlenítővel, de át is törölhetjük őket mosószeres vizes törlőkendővel.

  • Fa játékok:

Ezeket a játékokat ne áztassuk vízbe. Inkább alkoholos törlőkendővel vagy spray-vel tisztítsuk meg, majd hagyjuk megszáradni. Ha természetes fertőtlenítő anyagot szeretnénk alkalmazni akkor keverjünk össze négy rész vizet és egy rész desztillált fehér ecetet, majd öntsük egy spray-palackba. Permetezzük be vele a fa játékok felületét, majd töröljük szárazra őket egy tiszta ruhával.

  • Papír könyv:

A papírt sajnos maximum csak portalanítani tudjuk, azonban ha egy órára kiteszed a könyveket a napra, az UV valamelyest fertőtleníti a könyv felületét.

  • Plüssjátékok:

A kitömött állatok, takarók és könyvek mosógépben moshatók. A kitömött játékokat körülbelül hetente egyszer mossuk meg, ha a gyerekek velük alszanak, vagy havonta kétszer, ha nem. Mindig ellenőrizzük a játékok címkéit és kövessük az utasításokat. Helyezzük a kitömött játékokat hálózsákba vagy párnahuzatba, majd mossuk őket a mosógépben meleg vízzel. Szárítsuk meg magas hőfokon a szárítóban. Ha az elektronikus alkatrészeket tartalmazó plüssjátékokat tisztítjuk, használjunk felületi tisztítószert, majd hagyjuk megszáradni.

  • Elektronikus játékok:

Mindig kövessük a gyártó utasításait az elektronikus játékok tisztítására vonatkozóan. Ha nem találunk utasítást, keressük meg az interneten.

Milyen gyakran kell tisztítani a játékokat?

Gyermekeink kedvenc játékait hetente legalább egyszer tisztítsuk meg, abban az esetben sűrűbben is sor kerülhet a játékok tisztítására, ha a játékok észrevehetően piszkosak, vagy ha valaki beteg volt a családban.

A gyermekjátékok tisztántartása és fertőtlenítése az egyik legfontosabb lépés a család egészségének megőrzése érdekében. Alakítsuk szokásunkká a játékok rendszeres tisztítását, hogy gyermekeink biztonságban és egészségesen játszhassanak.

Ha a fenntartható életmód hívei vagyunk, és gyakran bérlünk inkább játékot vásárlás helyett, akkor különösen hasznos lehet a játékok tisztítása, hogy azokat csíramentesen adjuk vissza, ha már nincs rá szükségünk.

Ha te még nem béreltél játékot, nézz szét az akciós játékaink és TSMT fejlesztő eszközeink között, és ne költs feleslegesen olyan játékra, amire a gyermekednek valószínűleg csak pár hónapra van szüksége.