Női identitás káosz: Az anyaság és azon túl

nőnap játékbérlés adamo hinta
Anya vagy. Önzetlenül szeretsz és rendíthetetlenül odaadó vagy még akkor is, ha az anyaság gyakran próbára tesz. Ez egy utazás tele örömmel, kihívásokkal és számtalan áldozattal. Hányszor értékelted alul a szereped valaki más fontosabbnak tűnő munkája fényében? Hányszor keresed a Nőt magadban? Azt a külsejében és gondolataiban rendezett nőt, aki az anyaság előtt voltál? Bár érzed, hogy ott van és létezik, de azt is, hogy ez most másról szól.
nőnap játékbérlés adamo hinta

Nem „csak” anya vagy! 

Az anyaság zűrzavara közepette nem szabad elfelejtened, hogy Te nem „csak” egy anya vagy. Egy jelenleg anyai szerepeket gyakorló Nő vagy a saját álmaiddalal, törekvéseiddel és identitásoddal. A gyereknevelés gyakran elnyeli az embert, és könnyű elsikkadni a mindennapi feladatok és kötelességek között. 

Tiszteld Önmagad!
Miközben mi nők az anyai kötelezettségeink teljesítése és saját egyéniségünk tisztelete között navigálunk, elfelejtjük a szükségleteinket és boldogságunkat prioritásként kezelni. Gyakran belemerülünk a mindennapi teendőkbe és gondokba, megfeledkezve arról, hogy mennyire fontos, hogy odafigyeljünk saját fizikai és mentális egészségünkre is. Az önmegvalósítás és a személyes fejlődés is elengedhetetlen része kellene legyen az életünknek, de sokszor háttérbe szorul az anyai szerep és a külső elvárások miatt, amiknek nem tudunk minden esetben megfelelni. Sose engedd, hogy a teljesítetlen elvárások elhomályosítják a holnap sikereinek lehetőségeit. 

Éld meg könnyedebben

Nem baj, ha nem minden nap kapnád meg a „Világ Elsőszámú Anyukája” címet. Lehetsz fáradt és türelmetlen, sőt még lehetsz hibás is néha. Fontos elfogadnunk, hogy nem vagyunk tökéletesek, és nem minden nap lesz ugyanolyan gördülékeny és felhőtlenül boldog. Szánjunk időt arra, hogy kapcsolatban maradjunk saját magunkkal, és ne veszítsük szem elől az egyéni fejlődésünk lehetőségeit. A nőiség teljes spektrumának befogadása azt jelenti, hogy felismerjük és értékeljük azokat a bonyolultságokat, amelyek egyedivé tesznek minket, vagyis, hogy az anyai feladatok mellett tiszteljük a saját szenvedélyeinket, ambícióinkat és vágyainkat is.

Az anyaság kétségtelenül létfontosságú eleme a női identitásnak, de nem az egyedüli meghatározó tényező. A nőiség anyaként is kiteljesedhet, ha egy olyan környezetben élsz ahol úgy érzed, hogy látnak, meghallanak és értékelnek mindazért, ami Te vagy. 

Ne feledd, hogy akkor is Nő vagy ha 3 órás alvás után, 10 órakor még kócosan, pizsamában hámozod a répát a vasárnapi ebédhez, és akkor is jó anya vagy, ha a gyermekednek a játékokat nem megvásárolod, hanem bérled, például a jatekberles.hu-ról. A belevaló nők mindig mindenre találnak frappáns megoldást.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük