Egyensúlyozó Forgószék Gyerekeknek

Bérleti díj: 5.400 Ft / hó

Termékinformáció:

Ajánlott kor: 3-9 év

Mérete: 58 x 30 x 53 cm

Anyaga: Műanyag és fém

100 kg-os teherbírással.

 

Ezért jó a Forgószék a gyerekeknek: 

Ahhoz, hogy a gyermek megtartsa magát a forgószéken, az izom és az idegrendszer összehangolt munkájára, és a teljes egyensúlyrendszernek a működésére van szükség. A forgószéken való játék sokféle lehet, így a gyermek folyamatosan próbára teheti magát. Ez az együttes élmény stimulálja a koncentrációs készségét, fejleszti az idegrendszerét, és ezáltal segít, hogy más feladatokban is jobban el tudjon mélyedni.

A sajátos nevelési igényű gyermekek fejlődési üteme eltérő a tipikusan fejlődő gyermektől, így számukra még fontosabb, hogy megfelelő terápiás eszközök vegyék körül, és rendszeres fejlesztésben vegyenek részt. Az Egyensúlyozó Forgószék számukra is kiváló játék, hiszen az idegrendszer fejlesztésével a szociális és tanulási készségek, a mozgás, és a koncentráció fejlesztése is elérhető cél, ami többek között az autizmus, az ADHD és a Down-szindróma esetén is eltérést mutathat.

 

Biztonságos játéktér  

Az Egyensúlyozó Forgószék tervezése során kiemelt szerepet kapott a biztonság. A halacska alakú műanyag tál lekerekített, vastag szélei lehetővé teszik, hogy a gyermek könnyebben kapaszkodhasson forgás közben, a talpait pedig csúszásgátló fémrészek alkotják, hogy játék közben ne csússzon ki, vagy boruljon fel a gyermek alatt.

 

Kell figyelmet szentelni az egyensúly fejlesztésére? Az egyensúly az egyik legfontosabb gyermekkori készség.

Az egyensúly fejlődése folyamatos hatással van az idegrendszerre, ami pedig értelemszerűen mindennek a központja. Az a gyermek, akit nem ér elég olyan impulzus, aminek során az egyensúlya fejlődhet, az életben számos hátránnyal szembesül majd. 

A leglogikusabb következmény a mozgáskoordináció fejletlensége, azonban ennél még szerteágazóbb és súlyosabb problémaláncról van szó. Ilyen a koncentrációés a figyelem hiánya, a tanulási és teljesítménybeli nehézségek, és az olyan finommotorikus elmaradások, mint az írás, rajzolás és a kézimunka. 

2 készleten

Az Egyensúlyozó Forgószék Gyerekeknek fejleszti az egyensúlyközpontot, továbbá összehangolja a jobb és bal agyfélteke működését.

Hosszútávon segítséget nyújt a tanulási- és magatartási nehézségek megelőzésében és kezelésében, fejleszti a beszédközpontot, és az SNI-s gyermekek számára is kiváló terápiás eszköz.

Termékinformáció:

Ajánlott kor: 3-9 év

Mérete: 58 x 30 x 53 cm

Anyaga: Műanyag és fém

100 kg-os teherbírással.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Egyensúlyozó Forgószék Gyerekeknek” értékelése elsőként